Областната болница във Велико Търново иска да възстанови хеликоптерната си площадка

  • 14 март 2023 16:37

  • 426
  • 0
Областната болница във Велико Търново иска да възстанови хеликоптерната си площадка
© Google maps

Областната болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново води преговори с Министерството на здравеопазването за възстановяване на хеликоптерната ѝ площадка и за включване на лечебното заведение в проекта за въздушна спешна помощ. 

Хеликоптерната площадка в двора на великотърновската болница е била активно използвана до преди 20 години. В момента е полуразрушена и се ползва за паркинг от медиците. Водят се разговори със здравното министерство за възстановяването ѝ, коментира директорът на лечебното заведение д-р Красимир Попов.

Министър Меджидиев: Двата хеликоптера-линейки, които ще бъдат осигурени чрез лизинг, ще бъдат разположени в Долна Митрополия и „Враждебна“

"Тази площадка, ако, разбира се, е локирана на същото място, където е била, може да бъде възстановена и то в изключително кратки срокове, дори е възможно и със средства на болницата", каза д-р Попов пред БНР. 

Докато не се уточни какви летателни средства ще кацат на болничните хеликоптерни площадки, изграждането им или възстановяването на старите е хипотетично, коментира директорът на великотърновската болница и прогнозира за евентуалния разход за съоръжението в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

"Тази наша хеликоптерна площадка, която е била някога лицензирана, просто трябва да ѝ се смени едно асфалтово покритие и да се направи необходимата логистика, предполагам че 20-30 хиляди лева без да съм се консултирал с експерти", уточни Красимир Попов.  

Последвайте канала на

Мая Йорданова
426 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини