Лекари извадиха пръстен, заседнал в гърлото на дете

  • 20 февруари 2023 19:27

  • 3402
  • 0
Лекари извадиха пръстен, заседнал в гърлото на дете
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Лекари от ерусалимския медицински център "Шаарей Зедек" извадиха пръстен, заседнал в гърлото на двегодишно момче, предаде израелската новинарска агенция ТПС, цитирана от БТГА.

Момчето се е оплакало от болка в гърлото и е отказало да се храни. Казало е на родителите си, че е глътнало пръстен.

Родителите, жители на източния ерусалимски квартал Шуафат, незабавно завели момчето в местна клиника, където рентгенова снимка показала, че пръстенът е заседнал в гърлото на детето. Служителите на клиниката са изпратили семейството в "Шаарей Зедек" за изваждане на пръстена.

Въпреки че момчето не е изпитвало затруднения при дишане,  медицинските лица са се притеснили, че назъбените ръбове на пръстена може да повредят хранопровода на пациента.

Специалисти от отоларингологичното отделение на болницата са извършили спешна операция под пълна упойка, като успешно са отстранили пръстена. Детето е изпратено вкъщи в добро състояние след един ден наблюдение в болницата.

След като детето се прибрало у дома, бащата му се обадил на лекарите, за да им благодари и да им каже, че: Адам отново се усмихва и яде.

"Този инцидент ни напомни да бъдем внимателни и да се грижим за нашите деца", каза бащата.

Доктор Динор, лекувал малкия пациент, пък казва, че инцидентът е пример за опасност от поглъщане на други малки предмети - особено кръгли батерии, като тези, които обикновено се срещат в детските играчки.

Лекари спасиха дете със зъб в трахеята

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3402 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини