Белодробната болница във Варна до дни ще остане без ток

  • 28 ноември 2022 14:17

  • 365
  • 1
Белодробната болница във Варна до дни ще остане без ток
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Единствената белодробна болница в Североизточна България – тази във Варна, до дни ще остане без ток заради неплатени сметки.

Общите дългове на лечебното заведение надхвърлят 700 хил. лв., а персоналът има да получава по 10 работни заплати. За електроенергия лечебното заведение дължи 80 хил. лв. От енергоразпределителното дружество вече изпратиха няколко писма, включително и график за спиране на тока през декември.

В момента в болницата се лекуват 20 души с туберкулоза. Няма никаква яснота какво ще се случи с тях, ако електрозахранването бъде преустановено.

Болницата е общинско дружество, но се финансира със субсидия от Министерството на здравеопазването на база на болните, които се лекуват. Парите не стигат.

Минната дирекция в Перник вече е национална ценност

За последното десетилетие общината е отпуснала 3,5 млн. за покриване на дългове на болницата, но от две години помощ няма. На последната си сесия общинските съветници прегласуваха свое решение от 2015 г. за прехвърлянето на дейността на болницата към друго лечебно заведение.

Предстои Министерството на здравеопазването да бъде информирано за решението на общинския съвет.

Росица Валентинова
365 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.28 | 17:23

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини