Здравната комисия изиска от Меджидиев пълната документация по избора на имот за детска болница

  • 03 ноември 2022 18:37

  • 445
  • 2
Здравната комисия изиска от Меджидиев пълната документация по избора на имот за детска болница
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Членовете на парламентарната комисия по здравеопазване приеха да изискат от министъра на здравеопазването в служебното правителство Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в цялата документация, свързана с избора на терен за бъдещата национална детска болница. По време на заседанието министър Меджидиев отговаря на актуални устни въпроси, зададени от представители на всички парламентарни групи.

По думите на министър Меджидиев имотът, който е избран – в кв. “Горна баня“, е най-подходящият, тъй като останалите възможности не отговарят на някои изисквания. В някои от другите възможни имоти, които са били сред обсъжданите – в кв. „Младост“ и „Овча купел“, водопреносната мрежа не е предвидена за строителство на такъв обект, обясни министър Меджидиев. До Банкя, където е другият терен, достигането с транспорт с болно дете в натоварени часове през деня би отнело повече от час, а спешните структури също са далече от Банкя, посочи още той.

Министрите Шишков и Меджидиев с подробности за новия терен за Националната детска болница

Анализът на нуждите е направен от представители на педиатричната асоциация, следващата седмица предстои да бъде представен и пред заинтересованите неправителствени организации. Около два месеца са необходими на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за промените в Подробния устройствен правилник, допълни министърът. В Министерството на здравеопазването ще подготвим откриването на процедурата за проектиране, допълни министър Меджидиев, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
445 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.03 | 20:17

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Лобита за частни болници

2022.11.03 | 19:18

1
Затова от парламента ще направят всичко възможно да не се строи детска болница.

Добави коментар

Водещи новини