Четири операции са направени на 18-годишния, пострадал тежко при мелето край Панчарево

  • 14 септември 2022 10:14

  • 262
  • 0
Четири операции са направени на 18-годишния, пострадал тежко при мелето край Панчарево
© Novini.bg/Canva

Четири операции наведнъж направиха в Клиниката по ортопедия и травматология на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Царица Йоанна – ИСУЛ“ на 18-годишното момче, което пострада тежко при катастрофата край Панчарево на 6 септември, съобщиха от лечебното заведение.

Оперирани са фрактурите на китката, лъчевата кост, лакътя от другата страна, където е имало тежко раздробяване на костта. Извършена е и реконструкция на много тежка увреда с премазване на мускулите и лъчевия нерв на ръката. Интервенцията е продължила цял ден и е била изключително сложна. Момчето вече е добре и няма опасност за живота му. Той твърди, че не си спомня нищо от момента на катастрофата.

При такива тежки травми, възстановяването става бавно и предпочитаме още известно време да наблюдаваме пациента, за да проследим отблизо как ще тръгне възстановяването на засегнатите зони, обясни началникът на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ проф. д-р Пламен Кинов.

Животът на 18-годишното момче от катастрофата край Панчарево е вън от опасност

По-рано днес от болница „Св. Анна“ съобщиха, че две от момичетата – на 14 г. и 18 г., които също пострадаха при тежката катастрофа край Панчарево, са в стабилно състояние.

При катастрофата в деня на Съединението млад мъж загина на място, след като е загубил управление върху автомобила си и се е ударил в движещата се насреща кола. В двата катастрофирали автомобила се е ударила и трета кола. Осем души пострадаха, трима от които – с опасност за живота. Те бяха настанени в три столични болници – „Св. Анна“, „Пирогов“ и УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. 

Три дни след катастрофата почина едно от пострадалите момичета. Шестнадесетгодишното момиче беше прието в болница „Света Анна“ с черепно-мозъчна и гръдно-коремна травма, фрактури на бедрените кости и ключица.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
262 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини