Данните за нарушения в Сливенската болница "Д-р Иван Селимински" са атака срещу институцията

  • 01 юли 2022 20:39

  • 1056
  • 3
Данните за нарушения в Сливенската болница "Д-р Иван Селимински" са атака срещу институцията
© Getty (архив)

Изнесените от здравните власти констатации  на „Медицински надзор“ за установено нечовешко отношение и измъчване на новородени деца, чрез връзване за леглото в детското отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен, директорът на здравното заведение д-р Васислав Петров определи като атака срещу него като председател на Сдружението на областните болници, предаде БНР.

Според него, след опитите му да алармира в Народното събрание и Министерство на здравеопазването, че водената към момента политика е пагубна за областните болници, атаката не закъсняла. Той не отрече, че в правилника за работа в Детско отделение има разпореждане за фиксиране на децата, но това се  е правило само по време на венозни манипулации.

Д-р Петров коментира, че след направените проверки и установени няколко нарушения от този тип началникът на отделението, дежурния медицински и обслужващ персонал е наказан, а болницата е изготвила нов правилник за фиксиране на дете.

Проверка на МЗ потвърди: В МБАЛ-Сливен новородените са били връзвани и денем, и нощем

"Трябва да внимаваме и психическото състояние на детето и за това ние сме предприели всички тези мерки, за да не се случва повече. Поне да ги минимизираме до минимум грешките в това детско отделение и там да се изчисти този проблем веднъж завинаги", каза той.

По повод нарушенията, касаещи обществените поръчки, управителят на болницата обяви, че има констатирано само едно  - през 2016 година.

Дежурната медицинска сестра  в Детско отделение  Димка Шопова отрече обвиненията към нейните колеги. "Никой не е връзвал децата така жестоко, както ни обвиниха", каза тя.

Скандални кадри на вързани бебета в педиатрията в Сливен

Валери Зайцев
1056 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Еми...

2022.07.02 | 01:31

3
То за всеки престъпник всяко разследване и присъда са "са атака срещу" него.
PaulaFox

2022.07.01 | 23:15

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.07.01 | 22:49

1
Стига с тая издухала бабичка

Добави коментар

Водещи новини