Спасиха майка с рак и бебето ѝ след операция 2 в 1

  • 21 юни 2022 13:46

  • 4413
  • 0
Спасиха майка с рак и бебето ѝ след операция 2 в 1
© Novini.bg/ Canva

Бременна жена с рак на шийката на матката и бебето й са спасени със сложна операция в УМБАЛ "Света Марина" в Плевен.

32-годишна пациентка с карцином на шийката на матката успя да износи и роди момченце. Жената била диагностицирана с онкологично заболяване. След това разбрала, че е бременна. Точно тогава случая поемат лекарите от УМБАЛ "Света Марина" в Плевен, съобщиха от болницата във вторник.

В "Света Анна" спасиха родилка с уникална операция

Жената решава да износи детето, въпреки рисковете. С помощта на акад. д-р Григор Горчев, доц. д-р Надежда Хинкова и д-р Пепо Партенов тя преминава успешно високорисковата бременност, докато дойде момент, подходящ за раждане. Екипът на акад. Горчев извършва сложна хирургична операция на два етапа. Първо се ражда момченцето. След това туморът на майката е отстранен. Детето и майката са добре, уточняват ог "Св. Марина".

"Тези случаи са много тежки, тъй като туморът носи сериозни рискове от кървене по време на бременността и операцията. Предизвикателство е да опазиш такава бременност до момента, в който бебето е готово да се роди. Щастливи сме, че два живота бяха спасени. За нас като лекари по-голямо удовлетворение няма", е казал акад. д-р Григор Горчев, цитиран от пресцентъра на "Света Марина".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4413 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини