Владимир Георгиев стана прокурист на Александровска болница

  • 09 юни 2022 21:24

  • 599
  • 0
Владимир Георгиев стана прокурист на Александровска болница
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Владимир Георгиев, дългогодишен финансист и банкер, ще заеме поста прокурист на УМБАЛ „Александровска“, с решение на Съвета на директорите на лечебното заведение от 27 май 2022 г., съобщиха от пресцентъра на болницата.

Той ще се включи в управлението на най-голямата университетска многопрофилна болница в страната съвместно с настоящия изпълнителен директор д-р Атанас Атанасов. Причината е лошото финансово управление на болницата през последните години и натрупаните просрочени задължения в размер на 38 млн. лева към май 2022 г.

Над 16 млн. лв. са просрочените задължения на "Пирогов" към март тази година

Новият представител на ръководството ще бъде натоварен с процеса по стабилизиране на финансовото състояние чрез промяна във вътрешните процедури и правила, предоговаряне на дълговете ѝ към кредиторите, оптимизиране на приходите и разходите, както и повишаване на оперативната ефективност на лечебното заведение. 

Владимир Георгиев е доказан експерт в международната дейност и ликвидността на банките и търговските дружества. Има опит в консолидирането и оздравяването на кредитни и корпоративни институции. Над 19 години е участвал във финансовото управление на български и чуждестранни инвестиции в различни сектори на икономиката. Специализирал е финанси и банково дело в Германия, Австрия, Белгия, Люксембург. Преди да заеме поста в Александровска болница, е бил член на Управителния съвет и изпълнителен директор на Българската банка за развитие. 

Александровска болница е най-старата и една от най-големите в страната. Тя е водещ национален университетски и лечебен център, специализиран още в трансплантационната, диспансерната, учебната и научно-изследователската дейност, се отбелязва в прессъобщението. 

Мая Йорданова
599 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини