Йотова: Реална здравна реформа ще постигнем с активното участие на медицинското съсловие

  • 07 април 2022 18:51

  • 610
  • 4
Йотова: Реална здравна реформа ще постигнем с активното участие на медицинското съсловие
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

„Ако се стремим към реална промяна в здравеопазването, трябва да променим отношението и към лекарите, и към пациентите. Да направим така, че и лекари, и пациенти да са доволни. За реална здравна реформа трябва да се чува силно гласът на медиците, на тези, които всеки ден се сблъскват със здравните проблеми. Реформа не се прави на тъмно в нечий кабинет, заключена в папките.“

Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , на тържествената церемония по случай Празника на научноизследователската и преподавателската дейност на Медицински университет – София. Вицепрезидентът поздрави лекарите, медицинските сестри, здравните специалисти по повод Световния ден на здравето и Деня на здравния работник. Тя отдаде почит на медиците, „преборили се за живота на своите пациенти, но загубили битката за своя живот“.

„През последните две години общественият прожектор беше силно насочен върху белите ви одежди. Вие се справихте по-успешно от тези, които трябваше да вземат управленски решения. Въпреки политиците, а често и въпреки институциите, вие преобърнахте болниците, прекроихте отделенията, създадохте планове, за да направите най-важното – да спасявате човешки живот, да спасявате от тревогата и шока“, обърна се към медиците Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,

Президентът: Настъпил е "златният час" за спасението на българското здравеопазване

Вицепрезидентът поздрави Медицинския университет – София, като го определи като школата на медицинската наука в България. „В условията на ограничителни мерки ръководството успя да осигури максимален жив контакт в обучителния процес“, посочи Йотова. Тя изтъкна, че университетът привлича много чуждестранни студенти, както и сред сънародниците ни в чужбина.

„Вие давате безценни знания и умения на своите студенти. А ние, институциите, трябва да бъдем необходимата и стабилна гаранция за младите специалисти да останат в България да развиват своя потенциал тук, да лекуват българските граждани“, обърна се към преподавателите вицепрезидентът, съобщиха от прессекретарита на Президентството.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
610 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
пръс

2022.04.07 | 21:44

4
пръц
Гост

2022.04.07 | 20:30

3
Грух грух грух

2022.04.07 | 20:15

2
Свинкя

2022.04.07 | 19:58

1
Нещо да споменеш за сестра ти която беше шеф на Здравната каса по времето на Дянков и къде са изчезналите 1,5 милиарда лева от Сребърният Фонд на България от Здравната каса ? Или това беше цената Дянков да се развява в Русия а ти да си Вице Президент ?

Добави коментар

Водещи новини