УМБАЛ - Стара Загора в готовност да назначи над 30 бежанци от Украйна

  • 04 март 2022 09:49

  • 438
  • 0
УМБАЛ - Стара Загора в готовност да назначи над 30 бежанци от Украйна
© Novini.bg

Съдбата на бегълците от Украйна, чиито животи преобърна войната, събуди вълна от съпричастност. Десетки български граждани тръгнаха на път с личните си коли, за да помогнат с транспорт на онези, които имат нужда и да ги докарат до България.

Общини, хотели, места за настаняване обявиха, че предоставят безплатен подслон на жените и децата, принудени да напуснат родината си.  

Столичната АГ болница "Св. София" е готова да осигури работни места на кадри от Украйна

Много българи също предоставят безвъзмездно домовете си.  А бизнесът обяви, че ще помогне с работни места. С  работни места за бежанците от Украйна ще помогне и Университетската болница за активно лечение "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора.

Вече са обявени 32 свободни работни позиции за медицински специалисти, потвърди директорът на здравното заведение професор Йовчо Йовчев.

 Здравното заведение „подмладява“ персонала си, увеличават се и заплатите. Старозагорската Университетска болница е първата извън столицата, която разполага с хапче за лечение на  COVID-19, съобщи още професор Йовчев. За хода на пандемията и за иновативните методи за лечение на вируса -чуйте следващия прикачен файл. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
438 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини