В Добричка област са осигурени 112 COVID легла

  • 28 януари 2022 15:57

  • 296
  • 0
В Добричка област са осигурени 112 COVID легла
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

В здравните заведения в Добричка област са осигурени 112 легла за лечение и изолация на пациенти с коронавирусна инфекция, според издадената заповед на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова. Заболеваемостта от COVID-19 в региона вече достига 987.68 на 100 000 души от населението с трайна тенденцията към нарастване, посочват от РЗИ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич разполага с 50 легла в ковид сектора на отделението за инфекциозни болести. Пациенти до 18-годишна възраст ще бъдат лекувани в отделението по педиатрия, в което в епидемичната обстановка са преструктурирани пет легла. Болницата е отделила още осем легла за болни с COVID-19, които се нуждаят от интензивни грижи.

Със заповедта на директора на РЗИ леглата за пациенти с инфекцията в Държавната психиатрична болница в село Карвуна се увеличават от 16 на 20, съобщават от областния кризисен щаб. МБАЛ-Балчик има 15 легла, а Центърът за психично здраве в Добрич още 10 легла за лечение на ковид болни. От РЗИ разпореждат всички болници в областта да разкрият кабинети за триаж на пациенти, за които има съмнение, че са заразени.

Определени са и две специализирани болници за рехабилитация - "Тузлата" в Балчик и "Медика-Албена" в едноименния курортен комплекс, които трябва да разполагат с по две легла за изолация на пациенти с грипоподобни симптоми.

Въвеждат ограничителни мерки за непълнолетните в област Добрич

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини