Спешните центрове в Дупница, Бобов дол и Сапарева баня са с нови шефове

  • 03 декември 2021 15:14

  • 480
  • 0
Спешните центрове в Дупница, Бобов дол и Сапарева баня са с нови шефове
© Getty images

"Нови са шефовете на филиалите на "Бърза помощ" в Дупница, Бобов дол и Сапарева баня", заяви пред БНР завеждащият Спешния център в Кюстендил д-р Албена Рапатинска.

"Промените са заради по-добрата организация на работа на екипите", добави тя.

Мъж почина след отказ за прием в болница

На мястото на д-р Денчо Димитров, който ръководеше Спешен център – Бобов дол, е назначен д-р Латиф Ананов. Той е последният управител на общинската болница в Бобов дол, закрита преди 10 години. Според коментари работещите в Спешния център в миньорския град били недоволни от ръководството на д-р Д. Димитров и това е довело до отстраняването му от поста. Той остава на работа в Спешен център – Бобов дол, но като редови лекар.

В Бобов дол продължават да очакват финансиране от страна на здравното министерство за построяване на нов спешен център в града, за което има отреден терен от три години.

Спешният център – Дупница е с нов ръководител, това е ортопедът д-р Янис Янков. Той заема мястото на хирурга д-р Бойко Полянов, който подаде молба за напускане на поста, след разразилия се скандал с побой на шофьор на линейка над негов колега.

Нов е и ръководителят на Спешен център – Сапарева баня. Заемащият този пост до сега д-р Димитър Христов напусна и си замина за родния край – Димитровград. На негово място е назначена д-р Анелия Илкова, която преди това работеше в Спешен център – Дупница.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
480 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини