Свещеници от Софийската митрополия дариха кръв във ВМА

  • 21 ноември 2021 11:02

  • 232
  • 0
Свещеници от Софийската митрополия дариха кръв във ВМА
© ВМА

С благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски свещенослужители от Софийска митрополия се включиха в инициативата на Военномедицинска академия (ВМА) "Бъди един от нас! Дари кръв - спаси живот!".

За поредна година в навечерието на Деня на християнското семейство (21 ноември) свещенослужители, заедно със свои близки, дариха кръв за нуждаещите се пациенти.

Свещеници от Старозагорска епархия даряват кръвна плазма през новата година

Насърчаване на безвъзмездното кръводаряване е една от мисиите на ВМА. В тази връзка, в Центъра по трансфузионна хематология на лечебното заведение периодично се организират подобни кампании, имащи за цел да съсредоточат вниманието върху кръводаряването като израз на солидарност и участие на цялото общество.

Кръводарителската акция се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, свързани с пандемията от COVID-19.

Всеки желаещ може да дари надежда на болен в беда в Кръвния център на ВМА, от 8.00 до 16.00 часа, без почивен ден.

Ваксинираните срещу коронавирусна инфекция граждани също могат да дарят. Ако са с РНК-ваксини, това може да стане 48 часа след ваксиниране, ако няма нежелани реакции или 7 дни след имунизация, ако има нежелани реакции. Хората с векторни ваксини могат да дарят кръв 28 дни след имунизация, ако няма нежелани реакции.

Радина Лазарова
232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини