Ремонтира се инфекциозното отделение във военната болница в Сливен

  • 11 ноември 2021 13:32

  • 269
  • 0
Ремонтира се инфекциозното отделение във военната болница в Сливен
©

Извършва се основно обновяване на неизползваемата от десет години сграда на инфекциозното отделение във военната болница в Сливен. Това съобщиха от областната администрация, като цитират писмо от министъра на отбраната Георги Панайотов.

Писмото е в отговор на запитване от областния управител на Сливен Минчо Афузов, който е изразил безпокойство пред министъра, че работата по проекта е спряла, а военната болница в Сливен е сред лечебните заведения в областта на първа линия в условията на усложнена епидемична обстановка и увеличаваща се заболеваемост.

Проверяват видинската болница след скандален клип

Сключените договори предвиждат ремонт на вътрешните помещения, поставяне на външен асансьор, който да осигурява независим достъп до всички етажи на сградата, включително и с непосредствен подход на линейки до него. Изграждат се 11 болнични стаи с 34 легла, включително и за интензивно лечение, както и манипулационна и лекарски кабинети. Съществена част от ремонта е изграждането на вътрешни инсталации за медицински кислород, вакуум и сгъстен въздух до всяко болнично легло.

Министър Панайотов уверява, че работата по договорите е в срок. Изпълнени са всички строителни и монтажни работи. Полагане на част от външните асфалтови настилки ще се извърши при подходящи метеорологични условия. В процедура на изпитвания са изградените инсталации за кислород.
 

Последвайте канала на

Калина Христова
269 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини