Медиците в Чирпанската болница са на предела на силите си, има и дефицит на лекарства за пациенти с COVID-19

  • 10 ноември 2021 10:56

  • 533
  • 4
Медиците в Чирпанската болница са на предела на силите си, има и дефицит на лекарства за пациенти с COVID-19
© Булфото (архив)

Изправени сме пред много тежък проблем, има сериозен дефицит на лекарства за пациенти с COVID-19, съобщи за БТА д-р Неделчо Тотев, директор на болницата в Чирпан и председател на Националното сдружение на общинските болници. По думите му има недостиг на урбазон и хепарин, които са жизнено важни за тежките случаи.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Има проблем и с антибиотиците, които предписват някои лични лекари. "Когато при нас постъпи пациент, ние търсим правилното решение, за да предложим адекватно лечение. В определени случаи се налага да търсим по-тежки антибиотици, които са от по-ново поколение, но натоварват организма", обясни д-р Тотев.

Специалистите в общинската болница са на предела на силите си. Около 70 души от персонала са ваксинирани и имат зелен сертификат, но останалите 90 не разполагат с такъв и на всеки 48 часа трябва да се тестват. В болницата са разкрити 32 ковид легла, които се заемат бързо, разказа медикът.

Сериозно предизвикателство за болницата е и драстичното увеличение на цената на електроенергията и на кислорода, без който е невъзможно лечението на тежките случаи, затова продължават да купуват на новите цени. "Само за два дни изразходвахме 28 бутилки, но не можем да лишим пациентите. В пандемична криза не мислим за финансовите резултати, а за спасението на живота на пациентите", обясни директорът на болницата в Чирпан.

4955 новозаразени с коронавирус у нас за последното денонощие

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
533 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2021.11.10 | 12:31

2
Ваксините убиват. Който не вярва, може да се допита до здравния измамник, Ангел К.унчев, берящ душа във ВМА с инсулт след 3-ти Буустер. А пък неговата заместничка, Илонка М.ева, вече е в пъкъла след 3-ти Буустер. Това се случва, когато сключиш сделка с дявола.

2021.11.10 | 13:40

4
Потвърдете клюката ,която се върти от вчера с доказателства ,всеки може да каже всичко...Представи си ,че му е писнало от всичко и не желае да се появява?!

2021.11.10 | 13:38

3
Имам чувството ,че всички са малоумни..Абе от кога се говори да се подготвят,лекарства консумативи персонал,абе може ли една проста сметка да не могат да си направят и вечно в последния момент да действат,ей прост народ ей
цв

2021.11.10 | 11:38

1
извикайте кацаров да лекува-според него всичко е под контрол и има всичко в болниците

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини