МБАЛ - Асеновград получи нов апарат за обдишване

  • 08 ноември 2021 11:14

  • 260
  • 0
МБАЛ - Асеновград получи нов апарат за обдишване
© Община Асеновград

В МБАЛ - Асеновград бе доставен апарат, от много висок клас, за изкуствена белодробна вентилация и за подпомагане на дишането в различни режими. Това съобщи управителят на лечебното заведение доктор Иван Червенков.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Функциите на апарата са приложими основно в този момент на пандемична обстановка и ще подпомогне изключително много лечението на пациенти с COVID-19, които са в тежко състояние. Устройството е закупено със средства от дарителската сметка, която бе специално открита за Оперативния щаб за превенция и борба с коронавирусa към община Асеновград, чийто председател е кметът на града доктор Христо Грудев.

Даренията са събрани от граждани, общественици, официални лица и бизнес. Сумата, отделена за апарата, е в размер на близо 30 000 лева. За закупуването му бе взето единодушно решение от всички членове по време на заседанието на щаба.

"До скоро бяха ангажирани и осемте апарата, с които разполагаше болницата. Новият, който пристигна при нас, е със съвременни параметри и показва много добри резултати при лечение. Разполага с множество функции, които успяват да постигнат това дишане, колкото и да е трудно то за пациента към определения момент, максимално близко до естественото. Благодарение на този апарат може да се спаси човешки живот", посочва Червенков.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
260 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини