Белгийска болница отказва да пази допълнителни легла за болни от ковид, защото повечето са неваксинирани

  • 05 ноември 2021 14:24

  • 518
  • 1
Белгийска болница отказва да пази допълнителни легла за болни от ковид, защото повечето са неваксинирани
© gettyimages

Болница в белгийския град Гент повече няма да пази допълнителни легла за болни от ковид, защото това вече са главно хора, които не са се ваксинирали, съобщиха местни медии.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

От здравното заведение са добавили, че предоставянето на допълнителни легла за страдащите само от едно заболяване е проява на дискриминация спрямо останалите болни. В Белгия от вчера болниците отново пристъпиха към отмяна на планови операции заради нарастването на броя на болните от ковид. Засега в интензивни отделения са около 400 души при праг от 500, за да са необходими допълнителни противоепидемични мерки на национално равнище.

От "Пфайзер" обявиха, че пускат високо ефикасно хапче за лечение на COVID-19

Министърът на здравеопазването Франк Ванденбрук отхвърли възможността болниците да водят самостоятелна политика за болните от ковид. Той предупреди, че ако няма достатъчно легла, болните ще бъдат настанявани в коридорите на здравните заведения, но няма да бъдат оставени без грижа.

По неговите думи е необходимо отново масово преминаване на работа от дома и ограничаване на контактите. Общо в страната болните от ковид в момента са под 2000, а ваксинираните са 87 на сто от пълнолетните, сочат официалните данни.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
518 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.11.05 | 15:19

1
при 87 % ваксинирани защо въвеждат мерки и са им пълни болниците! а пък тези, които отказват да лекуват болни мога да им кажа само едно - браво, ей това е призванието да си истински лекар!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини