Рекорден брой COVID пациенти в болниците в Благоевградско

  • 05 ноември 2021 11:32

  • 449
  • 1
Рекорден брой COVID пациенти в болниците в Благоевградско
© Getty Images/Guliver

Рекорден брой на пациенти с коронавирус - близо 400, са настанени в болниците в Благоевградска област. Всички легла са запълнени, хора чакат да бъдат приети, съобщава БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

В две лечебни заведения спешно разкриват още отделения.

Възможностите за разкриване на COVID легла в болниците са изчерпани, а хора с влошено състояние чакат да бъдат приети. Това наложи да се вземе спешно решение за оборудване на още 10 легла в областната болница в Благоевград, където вече се лекуват 120 пациенти с коронавирус и 10 в общинската болница в Гоце Делчев. Там като COVID отделения се  обособяват неврология и хирургия.

В реанимацията има само едно свободно легло. Д-р Ангел Тонгов заяви: „Имаме девет свободни легла след откриването на допълнителните. Гледаме да настаняваме средно тежките и тежките случаи. Другите, които минат през двете COVID зони, които могат да се лекуват амбулаторно, ги изпращаме вкъщи. И те не са малко“.

Медиците са на предела на силите си, призна д-р Тонгов, според когото това е най-големият пик от началото на пандемията у нас: „Затруднени са колегите, разбира се, много са натоварени във всичките отделения. Сега мисля, че е пикът на тази вълна и очакваме до десетина дни да намаляват, ако хората спазват дистанция и всички други мерки, които вече година и половина ги повтаряме“.

135 жертви на COVID-19 в страната само за денонощие - над 93% не са били ваксинирани

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
449 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Потърпевшите

2021.11.05 | 13:18

1
Пука му на здравния министър, Нито за хората дава пет пари,нито за медиците,само политическата кариера го интересува

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини