Търсят се възможности за разкриване на допълнителни легла и персонал в МБАЛ - Шумен

  • 04 ноември 2021 14:01

  • 259
  • 0
Търсят се възможности за разкриване на допълнителни легла и персонал в МБАЛ - Шумен
© bulphoto (архив)

Възможностите за разкриване на допълнителни легла в МБАЛ - Шумен за лечение на пациенти с COVID-19 обсъдиха на среща областният управител Валентин Александров, ръководителите на лечебните заведения в региона, директорите на РЗИ, ЦСМП и заместник-кмета на община Шумен д-р Светлана Маркова, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Към момента лекари и медицински сестри от другите лечебни заведения - СБАЛК "Мадара", КОЦ и Държавната психиатрична болница в с. Царев брод се включват по график и работят в шуменската многопрофилна болница, като се търсят възможности за осигуряване на допълнителен медицински персонал, отбелязват от пресцентъра на областната администрация.

135 жертви на COVID-19 в страната само за денонощие - над 93% не са били ваксинирани

Участниците в срещата са се обединили около становището, че само с помощта на лекарите и медицинските сестри от всички структури на здравеопазването в Шуменско може да бъде преодоляна кризата и са отправили призив към лекарите от извънболничната помощ - също да се включат и да подпомогнат дейността на МБАЛ - Шумен.

По данни на РЗИ -Шумен, заболеваемостта на база 14- дневен период в областта е 604 на 100 хил. души население. Към момента активните случаи в Шуменско са 1 315, като нараства броят на хората, които са хоспитализирани. 172-ма са пациентите в МБАЛ - Шумен. Почти със запълнен капацитет е и ковид сектора в Комплексния онкологичен център в града, допълват от пресцентъра на областната администрация.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
259 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини