Броят на нуждаещите се с COVID-19 от болнично лечение расте в област Враца

  • 28 октомври 2021 14:33

  • 237
  • 0
Броят на нуждаещите се с COVID-19 от болнично лечение расте в област Враца
© Bulphoto, архив

Броят на нуждаещите се с COVID-19 от болнично лечение в област Враца през последните дни непрекъснато се увеличава и затова от вчера леглата в ковид отделенията са увеличени с още 15 и вече са 211, съобщи за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Орлин Димитров.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Допълнителните легла са разкрити със заповед на директора на РЗИ-Враца в Многопрофилната болница за активно лечение "Христо Ботев" - 11, и още четири легла в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания. От този общ брой легла днес са свободни 46, уточни д-р Димитров. Той отбеляза, че има възможност и за допълнителни легла в лечебните заведения в областта, ако епидемичната обстановка продължава да се усложнява. Засега ковид отделенията са обезпечени с медицински кадри, както и с необходимите лекарства и материали.

Радев: Има напрежение след зеления сертификат, но другата алтернатива е затваряне

Заболяваемостта в областта расте, особено в община Враца, където вече достига 1200 случая на 100 000 население на 14-дневна база, каза още директорът на РЗИ-Враца. Днес в националната система са регистрирани 139 случая, от които седем са в по-тежко състояние и са хоспитализирани в лечебни заведения в областта. Починалите са четирима.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Бибиновска
237 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини