Само две от интензивните легла за COVID-19 в "Александровска" болница са свободни

  • 28 октомври 2021 08:45

  • 722
  • 1
Само две от интензивните легла за COVID-19 в "Александровска" болница са свободни
© gettyimages

В Университетската болница „Александровска” леглата за лечение на COVID-19 вече са около 200 – 35 са реанимационно лечение и пациенти, за които се налага интензивно лечение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

“От тези легла, има свободни само две. От леглата за по-леки случаи има свободни около 30. Ежедневно поддържаме връзка с колегите, ако се наложи пациенти да бъдат лекувани интензивно, имаме готовност за преструктуриране на болнични стаи в такива за интензивно лечение. Има създадени и алгоритми за лечение и поведение при лечението на това заболяване. Интубацията е последната опция за лекуващите лекари. Това се решава спрямо много показатели”, обясни д-р Петър Грибнев, който е зам.-директор по лечебната дейност на Александровска болница.

Отново висок брой новозаразени с коронавирус у нас

Медицинският съвет към болницата е забелязал разлика при пациентите спрямо предишните вълни. Според д-р Грибнев те са по-млади, наблюдават се и по-чести случаи на заболели деца.

„Това е вълна на неваксинираните. Пациентите, които се влошават, отново са такива с придружаващи заболявания. Забелязваме по-рязко влошаване след един „светъл” период на заболяването. И много трудно изваждаме пациентите от това състояние”, обясни д-р Грибнев.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
722 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.28 | 09:21

1
Сложете легла на магистралите,нали се инвестира в магистрали вместо в здравеопазването! Къде са сестрите?Работят за чужди държави!Такава беше политиката на Бойко,който не беше спрян за нищо от ПАРЛАМЕНТА!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини