Ръст на заразените с коронавирус в Пловдивско, болничните легла се изчерпват

  • 27 октомври 2021 14:00

  • 665
  • 0
Ръст на заразените с коронавирус в Пловдивско, болничните легла се изчерпват
© Getty Images/Guliver

Голям е броят на заразените с коронавирус само за денонощие в Пловдив и областта - 630 души. За сравнение през вчерашния ден те били 538, сочат данните на РЗИ. В същото време от болниците предупреждават, че интензивните легла са на изчерпване, а медицинските екипи в COVID отделенията са на ръба на силите си. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31527

Натискът към здравната система е вече много сериозен, предупреди директорът на пловдивската болница „Каспела“ проф. Илиан Дойков: „Персоналът е преуморен. Денонощно са на този пост“.

Трудно се справят с графиците за обслужване на пациентите и в болница „Еврохоспитал“, където има разкрити 25 легла за средно тежки случаи. За съжаление в последните дни се увеличават болните, които се нуждаят от интензивно лечение. В момента те са 10 , а наличните интензивни легла са 6, каза управителят на здравното заведение д-р Димитър Димитров: „Някъде около порядъка на 4-5% са ваксинираните, които са постъпили за стационарно лечение. Слава Богу, нещата при тях протичат много по-леко, което отново поставя на дневен ред ваксините“.

Междувременно , заради бързото нарастване на броя на пациентите, които трябва да бъдат хоспитализация в Карловската болница увеличиха на 50 леглата в COVID отделението. В болницата в Първомай също отчитат тази тенденция. Там при 31 разкрити легла са запълнени 26. Ръководствата и на двете лечебни заведения също отбелязват, че около 90% от лежащо болните с COVID са неваксинирани, отбелязва БНР.

Заболеваемостта от COVID-19 в страната на 14-дневна база е 785 на 100 000

(

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
665 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини