15 болници ще ремонтират COVID отделенията си по проект на МЗ

  • 26 октомври 2021 16:37

  • 488
  • 1
15 болници ще ремонтират COVID отделенията си по проект на МЗ
© Getty Images

15 лечебни заведения ще ремонтират своите COVID отделения по проект на Министерството на здравеопазването. Средствата се предоставят на лечебните заведения по процедура „Мерки за справяне с пандемията“, която се реализира в рамките на приоритетна ос „Подкрепа за здравната система за справяне с кризи“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Критериите за включване на болниците бяха публикувани на интернет страницата на Министерството на здравеопазването. Първите 15 болници, които сключват споразумения за партньорство с МЗ, са:

1.      МБАЛ –Поморие ЕООД, гр. Поморие;

2.      МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ ЕООД, гр. Свищов;

3.      МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ ЕООД, гр. Момчилград;

4.      МБАЛ „Ботевград“ ЕООД, гр. Ботевград

5.      МБАЛ“ Елин Пелин ЕООД, гр. Елин Пелин;

6.      МБАЛ- Своге ЕООД, гр. Своге;

7.      МБАЛ –Левски ЕООД, гр. Левски;

8.      МБАЛ – Никопол ЕООД, гр. Никопол;

9.      МБАЛ „Света Екатерина“ ЕООД, гр. Димитровград;

10.  МБАЛ – Бала Слатина ЕООД, гр. Бяла Слатина;

11.  МБАЛ-Първомай ЕООД, гр. Първомай;

12.  СБАЛПФЗ – Стара Загора ЕООД, гр. Стара Загора;

13.  МБАЛ – Троян ЕООД, гр. Троян

14.  МБАЛ – Павликени ЕООД, гр. Павликени;

15.  МБАЛ – Червен бряг ЕООД, гр. Червен Бряг.

В лечебните заведения ще бъдат реализирани строително-монтажни дейности и ще бъдат доставени машини и съоръжения, нуждата от които е идентифицирана от самите болници и одобрена от експерти в Министерството на здравеопазването. С изпълнението на предложените дейности ще бъдат изградени изолирани помещения в болничната инфраструктура, изолирани асансьори за превозване на пациенти с COVID-19, ще бъде увеличен капацитетът на инсталациите за медицински газ (кислород, вакуум и сгъстен въздух), както и ще се осигурят генератори на мощност с цел гарантиране на непрекъснатост на работата на животоподдържащата медицинска апаратура, газови инсталации и други.

Отделно от това, Министерството на здравеопазването ще предостави пакет от медицинска апаратура и медицинско оборудване, необходими за осигуряване на по-добър достъп, диагностика и лечение на пациенти с коронавирусна инфекция.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
488 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2021.10.26 | 17:45

1
Всички знаят как се измислят Ковид-умрелите: 1. Умрели от други болести се пишат за умрели от Ковид, за да се усвоят наградите за умрял човек от сатанистките финансови програми. 2. Аутопсии не се позволяват, за да не разберат хората за измамите. 3. ПСР тестовете се извършват на 40+ увеличителни цикъла, което е 4 пъти над допустимата стойност; в резултат се оказва, че всеки здрав човек има Ковид! 4. Раздават се премии на лекарите за изписан брой болни и умрели от Ковид. 5. Всяка настинка и нормален грип се пишат като Ковид. 6. В болниците пациентите се убиват с отровното лекарство Рендесивир... И т.н., и т.н... Медийната, докторската и пропагандната машина на сатанистите работи безупречно.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини