От утре се увеличава броят на COVID леглата в столичните болници

  • 15 октомври 2021 16:27

  • 239
  • 0
От утре се увеличава броят на COVID леглата в столичните болници
© Getty Images/Guliver (архив)

От утре се увеличава броят на леглата в столичните болници за лечение на пациенти с COVID-19, съобразно Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19 - 4-то ниво.

Това се посочва в заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция, публикувана на интернет страницата на институцията.

Доц. Кунчев предлага нови COVID мерки

В София общият брой на леглата за лечение на заразени с коронавирусна инфекция, предвиден за 4-то ниво на заболеваемост, е 1682, като 286 от тях са за пациенти, нуждаещи се от интензивно лечение.

От общия брой предвидени легла за лечение на деца /педиатрични легла/ са предвидени 2 в болница "Пирогов", 10 - в Специализираната болница за активно лечение по паразитни и инфекциозни болести "Проф.Иван Киров", 1 - в болница "Токуда", 4 - в болница "Лозенец", 8 - в болница "Здравето - 2012", 3 - в Специализирана болница за активно лечение по детски болести "Проф.Иван Митев".

Две неонатологични легла - за лечение на бебета, заразени с инфекцията, са предвидени в болница "Лозенец", 2 - в Първа АГ-болница "Св.София", 3 - в Специализирана болница за активно лечение по детски болести "Проф.Иван Митев".

Радина Лазарова
239 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини