COVID отделението във видинската болница е пълно

  • 13 октомври 2021 17:51

  • 388
  • 2
COVID отделението във видинската болница е пълно
© Getty Images/Guliver (архив)

COVID отделението във видинската многопрофилна болница "Св. Петка" е пълно с пациенти. Това каза за БТА директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова. Към днешна дата настанените за лечение, които са с коронавирус, са 74. От тях 20 пациенти са в тежко състояние, допълни д-р Найденова. Над 70 процента от болните са развили пневмония.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27354

Заболяването при по-голямата част от тях протича тежко, с прояви на дихателна недостатъчност, а често и с тежко развитие на заболяването. За съжаление има и починали, каза още д-р Ивета Найденова.

Сред пациентите, настанени в COVID отделението, най-младият е на 28 години, а най-възрастният - на 81 години. От началото на октомври, уточни д-р Найденова, от COVID инфекцията във видинската болница са лекувани и три деца, като най-малкото е двумесечно бебе. За съжаление едно от децата, на 12 години, е починало в столицата, каза още директорът на здравното заведение.

Сред настанените за лечение в COVID отделението преобладават неваксинираните, но има и единични случаи на ваксинирани. При ваксинираните заболяването протича по-леко и се оказва, че ваксинирането има огромно значение за развитието на заболяването като прогноза, каза още д-р Ивета Найденова. Тя уточни, че здравното заведение има готовност да разкрие допълнително още 10 легла за пациенти с коронавирус. Ако местата в даден момент се окажат недостатъчни, се обмисля вариант да се обособи отделна сграда. Д-р Найденова каза още, че МБАЛ "Св. Петка" има достатъчно сграден фонд, но не достигат лекари и медицински персонал.

По данни от Единния информационен портал към полунощ в област Видин новозаразените с COVID-19 са 80. Видинска област е сред областите в страната, попадащи в тъмночервената зона.

Бебе на 1 г. и млади хора сред новите жертви на COVID-19 в страната

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27354

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
388 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар

2021.10.13 | 19:01

2
Ами спрете да лекувате не ваксинирани изглежда че тези хора не им дреме за здравето.
Умник Гюро

2021.10.13 | 18:01

1
К.вид-19 никога не е бил изолиран, защото е комбинация от няколко грипни щама. Т. е. това е обикновен грип и човешката имунна система лесно се справя с него. Обаче отровите-ваксини са биологично оръжие, създадено да изражда човешките клетки, да произвежда спайк протеин, който постепенно блокира жизнено важните органи в чвешкото тяло. Който се е ваксинирал, се е прецакал завинаги. Път назад няма. Анатема, сатанисти!

Добави коментар

Водещи новини