Свършват COVID леглата в болниците в Благоевградско

  • 08 октомври 2021 16:20

  • 448
  • 0
Свършват COVID леглата в болниците в Благоевградско
© gettyimages

До седмица-две COVID леглата в болниците на територията на област Благоевград ще бъдат запълнени, ако се запази тенденцията на разпространение на вируса, прогнозираха от Регионалната здравна инспекция и предупредиха, че областта върви към тъмночервената зона.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27723

Всички легла в Сандански, обособени за лечение на пациенти с усложнения от COVID-19, са запълнени, каза Димитър Захариев, временен управител на болница Югозападна, която обединява лечебните заведения в курортната община и Петрич.

София води по бум на COVID-19. Още 94 жертви на вируса, повечето - неваксинирани

"В Петрич имаме 7-8 свободни легла. Ще се наложи там да вкараме пациенти, ако трябва и реанимация ще отворим", заяви пред БНР Захариев.

Нито един пациент не е оставен без грижи, болнични или с предписание за домашно лечение, заяви Захариев, но призна: "На предела на силите са колегите, но работят".

350 са към момента болничните легла за COVID пациенти в областта, само близо 80 процента от тях са заети, потвърди директорът на РЗИ д-р Калоянов и прогнозира: "267 легла има взети в цялата област. Това е доста голям процент. Ако продължаваме така, за една-две седмици ще се запълнят.

Рязко е спаднал интересът на хората към ваксинациите. Над 45 процента не желаят да се имунизират. "Правехме по 600 ваксини, по 500 на денонощие. Вчера имаме 180", разкри Димитър Захариев.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27723

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
448 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини