Проф. Асен Балтов сложи точка на интригата влиза ли в политиката

  • 28 септември 2021 08:34

  • 69587
  • 7
© Bulphoto, архив

Мен ме уволняват като лекар за това, че съм нарушил някакви неща, мотивите са морално-етични. Мисля, че няма такива случаи. Като лекар всички знаят какво съм направил за хората. Това заяви бившият директор и специалист в УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен БалтовАсен БалтовПроф. д-р Асен Георгиев Балтовзпълнителен е директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от м. Февруари

Пред БТВ той каза, че "да те уволнят като лекар - трябва да има много сериозно оплакване". Специалистът обаче е категоричен, че нито като директор, нито като лекар не е имало нарушаване на работния процес. 

“За мен това уволнение си е абсолютно политическо. Няма какво да се лъжем. С проф. Поромански съм работил добре. Говорят се неистини", категоричен бе проф. Балтов.

И добави, че служебният министър на здравеопазването е настоявал за одит, но е бил разочарован, че не са открити нарушения. Балтов твърди, че "лошото управление" при него доказва и печалба. Над 50 милиона лева са инвестициите за последните 4 години, каза той. Изрази разочарование, че се забавят обществени поръчки. 

Проф. Балтов разказа, че ще има смяна за началници на клиники, като ще бъде направено така, че "неудобните" да не могат да спечелят конкурсите. По думите му 15 човека бяха освободени от администрацията на "Пирогов".

Бившият директор на спешната болница не е подписал заповедта си за уволнение. Ще търси правата си по съдебен път. 

Специалистът потвърди, че през 2017 г. е сезирал ДАНС заради "брожения" в "Пирогов". Обясни, че лечебното заведение е от стратегическите обекти за национална сигурност. Проф. Балтов каза, че е бил посъветван от специално звено в ДАНС да се подаде сигнал. Той разказа, че тогава е бил в годишен отпуск, а в болницата е имало протести, "целенасочено подготвяне", докато специалистът е бил в чужбина.

"Сигналът е мое задължение, аз не мога да не го направя. Ако някои го приемат като донос - това е тяхно мнение", каза той. 

А на въпрос дали ще влиза в политиката, Балтов отговори: 

"Не, на този етап не виждам смисъл да продължи в политиката. Хората ме познават като лекар, политиката е за политиците. Няма водени разговори. Това, което се тиражира, по-скоро е като една народопсихолия".

Цвета Караянчева след новината за проф. Балтов: Радев, усмири глутницата!

Специалистът изрази съжаление към начина, по който служебният министър д-р Стойчо Кацаров се е отнесъл към Националния оперативен щаб (НОЩ). И отправи критика, че се коментира, че ваксинирани боледуват у нас докато в САЩ Джо Байдън се ваксина по телевизията с трета доза от ваксината срещу коронавируса. 

По темата със скандала в "Пирогов" - вижте и това видео:

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
69587 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Бай Васо Сърбеца

2021.09.28 | 11:53

7
Нагъл боклук в затвора изрод
Наблюдател

2021.09.28 | 11:36

6
Този мазен под-ли-зур-ко има голямо политическо бъдеще! Вижте го само как го бива в лъжите и чупките в кръста! Със сигурност може да маже филията с мас на Джи-пко Би-бит-ко, докато не го возят на задната седалка като чувал с картофи.
Иван

2021.09.28 | 09:03

3
Той от отдавна е в политика. Гадже е на Тиквата и му е подлога

2021.09.28 | 11:16

5
Искам да се изсеръ обилно в устата ти.

2021.09.28 | 09:43

4
Ти подлога на Кауна ли си
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.28 | 08:51

2
списван от полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.
Ех, мръсната кypвичка...

2021.09.28 | 08:40

1
"Специалистът потвърди, че през 2017 г. е сезирал ДАНС заради "брожения" в "Пирогов" - демек, доносничил е за колегите си пред Каскета и Тиквата както едно време правеха добрите партийци. Правилно са го уволнили, дори само за това няма място в държавна болница, да си върти частен кабинет като е толкова пекан.

Добави коментар

Водещи новини