В област Плевен е разкрита втора COVID зона в извънболничната помощ

  • 24 септември 2021 15:33

  • 480
  • 1
В област Плевен е разкрита втора COVID зона в извънболничната помощ
© Getty Images/Guliver

В област Плевен е разкрита втора COVID зона в извънболничната помощ, съобщиха за БТА от Районната здравноосигурителна каса /РЗОК/.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27304

За това е сключено споразумение с "Кардиологичен медицински център" ЕООД на ул."Пиер Кюри" 2 в областния град. В COVID зоната се прави преглед за съмнение за коронавирусна инфекция.

В Плевен и региона вече са поставени над 84 хиляди дози ваксини срещу коронавирус

Извършва се и лечение на пациенти с потвърден COVID-19, с лека или лека към средна степен на тежест на заболяването. То включва два прегледа от лекар-специалист в рамките на 10 календарни дни от датата на доказване на заболяването. Прегледите предвиждат, по преценка на лекаря, лабораторни изследвания - в т.ч. пълна кръвна картина, креатинин, ALAT, CRP, както и рентгенография на гръден кош и бял дроб, ЕКГ и измерване на кислородна сатурация. При необходимост, лекуващият лекар може да назначи лекарствени продукти за домашно лечение от позитивния лекарствен списък.

Екипът на лечебното заведение обслужва както пациенти, изпратени от общопрактикуващите лекари, така и самонасочили се, се посочва в съобщението от РЗОК - Плевен.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27304

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
480 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2021.09.24 | 16:57

1
Ваксините-отрови създават Делта-варианта и унищожават всички ваксинирали се. Неваксинираните хора въобще не боледуват от този ковид-вариант.

Добави коментар

Водещи новини