Пет COVID зони се разкриват в област Враца за преглед и лечение на пациенти със заболяването

  • 23 септември 2021 14:22

  • 400
  • 1
Пет COVID зони се разкриват в област Враца за преглед и лечение на пациенти със заболяването
© Pixabay

Пет специализирани кабинети за преглед и лечение на пациенти с COVID-19, обособени към структурите на медицински центрове, са разкрити досега в област Враца, съобщиха от Регионалната здравноосигурителна каса /РЗОК/.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27307

Кабинетите, или така наречените COVID зони, работят по договор с РЗОК-Враца в условията на извънболнична медицинска помощ, уточняват от касата. Три от COVID зоните се намират във Враца - в Диагностично-консултативен център-1, Нов медицински център и Медицински център "Св. Ана". В Бяла Слатина специализираният кабинет е към Медицински център 1, а в Козлодуй - към Медицински център "Здраве 1" .

София, Варна и Бургас водят по бум на COVID-19 в страната

В COVID зоните се приемат, както здравноосигурени пациенти, насочени от личните им лекари, така и хора, които сами търсят помощ без предварителен преглед или консултация с лекар. Това са така наречените самонасочили се пациенти и се приемат от лекаря-специалист, независимо от здравноосигурителния им статус, допълват от здравната каса. В тези кабинети лекарите преглеждат и лекуват леки и до средно тежки случаи на заболяването. Медиците могат да назначават допълнителни изследвания, както и да изписват лекарства за домашно лечение на пациента от COVID-19, включени в позитивния лекарствен списък, казват от РЗОК-Враца.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27307

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
400 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2021.09.23 | 17:26

1
Пентагона току-що призна, че корона вирусите са били предложени като биологично оръжие срещу хората още през 2016-2018г. от масовия убиец, Антъни Фаучи. Мултиплицирайки отровните протеини и израждайки човешките клетки, отровите-ваксини унищожават човешките органи. Сатанисти, вземайте си отровите и марш извън България.

Добави коментар

Водещи новини