Oткриват COVID зони в Кюстендил и Дупница

  • 21 септември 2021 10:51

  • 210
  • 0
 Oткриват COVID зони в Кюстендил и Дупница
© Pixabay

COVID зони ще бъдат открити до два дни в Кюстендил и в Дупница, каза за БНР директорът на Регионалната здравноосигурителна каса д-р Сашо Котев.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Те ще се ползват от хора  с доказан COVID-19, като зоната в Дупница ще е за 6 общини - Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево, Рила, Кочериново.

Проф. Витанов: Заплашват ме заради моите изчисления, вторичният пик ще е в началото октомври

Зоната в Кюстендил ще е в районната болница „Д-р Никола Василев“, а тази в Дупница в МБАЛ „Св. Иван Рилски-2003“.

Договорите с тях ще бъдат подписани най-късно утре, каза директорът на д-р Сашо Котев: „Центрове, в които амбулаторно се лекуват доказано заразени болни. В Covid зоната доказано болен ще отиде да си получи безплатна рецепта електронна, за да се лекува вкъщи, ще му дадат пулс-оксиметър, за да си мери кислородната наситеност, ако падне под 93 съответно веднага да постъпи в болница, ще бъде под наблюдение, ще му бъдат направени два прегледа“.

Регистрираните положителни случаи на територията на област Кюстендил от началото на пандемията досега са  вече близо 10 000. Излекуваните са около 9 хиляди лица, починалите - 501. На домашно лечение към днешна дата са 367 души, а под карантина - 603, сочи информация на областния оперативен щаб.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
210 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини