РЗИ - Ловеч определи леглата за ковид в болниците в областта

  • 03 август 2021 14:11

  • 387
  • 0
РЗИ - Ловеч определи леглата за ковид в болниците в областта
©

Със своя заповед директорът на Регионалната здравна инспекция в Ловеч д-р Росица Милчева определи задължителния брой легла в лечебните заведения за болнична помощ в областта за дейности по диагностика и лечение на лица, болни от COVID-19, включително и нуждаещи се от интензивно лечение и наблюдение, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

При първо ниво на заболяемост /последните 14 дни по-малък от 100 на 100 хиляди население/ в МБАЛ "Проф. д-р П. Стоянов" АД - Ловеч, са определени 17 легла, от които 15 за неусложнени случаи и две за интензивно лечение. За "СБАЛББ - Троян" ЕООД - Троян, леглата са 16 за неусложнени случаи.

При второ ниво на заболяемост /от 100 до 200 случая на 100 хиляди население/ леглата в МБАЛ "Проф. д-р П. Стоянов" стават 23, от които три за интензивно лечение. За Белодробната болница в Троян леглата са определени на 32 за неусложнени случаи.

РНК ваксините създават по-мощен имунитет от този след преболедуване

При трето ниво /от 200 до 500 случая на 100 хиляди население/ са включени и останалите лечебни заведения в областта.

Определените за МБАЛ "Проф. д-р П. Стоянов" легла стават 51, от които шест за интензивно лечение. Леглата в Белодробната болница в Троян се увеличават на 50. За МБАЛ - Троян, са определени 13 легла, от които три за усложнени случаи. За МБАЛ - Тетевен и МБАЛ - Луковит са определени 10 легла за пациенти с коронавирус и за МБАЛ "Кардиолайф" - Ловеч - шест.

Последвайте канала на

Калина Христова
387 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини