Проект: Лечебните заведения да поддържат резерв от медикаменти, необходими за лечението на пациенти с COVID-19

  • 09 юли 2021 14:46

  • 430
  • 0
Проект: Лечебните заведения да поддържат резерв от медикаменти, необходими за лечението на пациенти с COVID-19
© Getty images

Чрез субсидиране от страна на Министерството на здравеопазването лечебните заведения да поддържат резерв от лекарствени продукти, необходими за лечението на пациенти с COVID-19. Това се предвижда в проект за допълнение на Наредбата за медицинските дейности извън обхвата на задължителното здравно осигуряване, за които Министерството на здравеопазването субсидира лечебни заведения, и за критериите и реда за субсидиране на лечебни заведения.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Проектът е публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на МЗ.

МЗ вече субсидира инфекциозните отделения при епидемия

С предложените промени се цели обезпечаване на нуждите на лечебните заведения при нова кризисна ситуация, свързана с разпространението на COVID-19.

Създаването на резерва и лекарствените продукти, които ще бъдат включени в него, ще бъдат определени със заповед на министъра на здравеопазването, по предложение на експертните съвети по съответните медицински специалности. В заповедта ще бъдат разписани критериите и редът, при които резервът ще се разпределя и използва за нуждите на лечебните заведения, на които липсват или не достигат такива лекарствени продукти.

Лекарствата, които ще са част от резерва, са включени в протоколите за болнична терапия в изготвения от МЗ "Интерактивен справочник за лечение на COVID-19".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
430 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини