Южна Африка затяга ограниченията след необичайно голямо нарастване на броя на заразените

  • 28 юни 2021 06:35

  • 450
  • 0
 Южна Африка затяга ограниченията след необичайно голямо нарастване на броя на заразените
© getty images

Република Южна Африка затяга наложените заради коронавируса ограничения за срок от 14 дни, след необичайно голямо нарастване на броя на заразените, предадоха световните агенции, като цитираха изявление на президента Сирил Рамапоса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26462

Президентът обяви вчера в излъчена по телевизията реч повишаване на степента на готовност до второто по сила, след като стана ясно, че вариантът Делта се разпространява бързо. Той окачестви третата вълна като опустошителна.

Лекари откриха опасен вариант на коронавируса в Бразилия

"Необходими са допълнителни ограничения. Фокусираме се върху ограничаване на социалните контакти, като в същото време опазваме икономиката", заяви Рамапоса. Всички събирания се забраняват и се въвежда полицейски час от 21 до 4 часа. Продажбата на алкохол също се забранява. Училищата ще започнат да затварят от сряда, но плажовете и парковете остават отворени. Ресторантите ще продават само храна за вкъщи.

РЮА е най-тежко засегнатата страна в Африка по брой на регистрирани случаи и загинали. Вчера бяха регистрирани близо 18 000 случая на заразяване за последния ден. До момента са поставени само 2,7 милиона дози ваксина при население от 60 милиона.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26462

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
450 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини