Намаляват леглата за лечение на COVID-19 пациенти с в Русенско

  • 25 юни 2021 12:35

  • 257
  • 0
Намаляват леглата за лечение на COVID-19  пациенти с в Русенско
© Булфото (архив)

С над 100 намалиха броя на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в Русенско. До сега те бяха 249, а от днес са 146. 118 са предназначени за неинтензивни грижи, а 28 са реанимационните.

Най-много легла за умерено тежки случаи, т.е. за хора, които все още нямат нужда от преминаване на командно дишане, има в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ – 45. Същевременно с най-голям реанимационен капацитет остават в Университетска болница „Медика“. Там интензивните легла са 26, като до днес те бяха 36. Понастоящем неинтензивните легла там са 10. Най-сериозно е редуциран броя на леглата в УМБАЛ „Канев“. Там от 97 за неинтензивно лечение към момента са 23, а реанимационните от 12 са две. Болницата в Бяла „Юлия Вревска“ разполага с 10 легла, а също готовност за настаняване на пациенти за неинтензивни грижи имат и от Комплексния онкологичен център в отделна сграда, където имат 30 обособени легла.

Въпреки ниския брой заразени отново има жертви на COVID-19

Идеята е по този начин да се гарантира своевременно лечение на пациенти с други заболявания, тъй като към момента се наблюдава сериозен спад в броя на новозаразените с коронавирус. Въпреки това лечебните заведения в региона са в готовност във всеки един момент да увеличат отново броя на леглата за хора, заболели от коронавирусна инфекция.

Това стана ясно от проведен днес разговор между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева.

По-късно през деня очаквайте информация относно разпространението на COVID-19 в Русенско през вчерашния ден.

Радина Лазарова
257 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини