Безплатни консултации на пациенти, прекарали COVID, предлага рехабилитационна болница в Перник

  • 22 юни 2021 14:39

  • 146
  • 0
Безплатни консултации на пациенти, прекарали COVID, предлага рехабилитационна болница в Перник
© Pixabay

Безплатни консултации и прегледи на пациенти, прекарали COVID 19 и нуждаещи се от лечебно-възстановителни процедури, предлага от 1 юли Многопрофилната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация МБДПЛР - Перник, съобщиха от здравното заведение. Оздравителната програма акцентира върху лечението на заболявания на периферната нервна система и болести на опорно-двигателния апарат.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25356

Част от лечението са високоинтензивна магнитотерапия за облекчаване на болката и ускоряване на възстановителните процеси, Физиотерапия с високочестотен ток и индивидуална лечебна гимнастика. Кинезитерапевти ще работят индивидуално с пациентите за подобряване функциите на дихателната система, постигане на силна мускулатура и тонус.

В столична болница ще се извършват безплатни прегледи за деца

МБДПЛР - Перник е правоприемник на строен от мината профилакториум през 1959г. На три етажа има по 18 стаи с по 2-3 легла, всяка със самостоятелен санитарен възел. В цяло крило на болницата е разположена физиотерапия, здравното заведение има и голям физкултурен салон, огромна столова, кухни, пералня, работилници и дори киносалон. От 1970 до 1990 г. профилакториумът е бил база на Института по физиотерапия, курортология и рехабилитация - Овча Купел, София. В момента община Перник е едноличен собственик на капитала. Сега тук се лекуват болни от инсулт, инфаркт, посттравматични състояния и др.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
146 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини