Проговори мъжът на починалата в Благоевград родилка

  • 18 юни 2021 19:43

  • 28883
  • 4
Проговори мъжът на починалата в Благоевград родилка
© Pixabay

Мъжът на починалата в благоевградската болница родилка Крум Златарски даде интервю за БТВ. Той настоя за независима експертиза, която да установи причината за фаталния край и обяви, че завежда граждански иск.

Жената почина преди планирано секция в болницата в Благоевград след поставянето на упойка. Резултатите от направената в болницата аутопсия ще станат ясни най-рано след седмица.

Вместо да се радва на втората си рожба днес съпругът на починалата родилка се оказва единствен родител на 3-годишния им син. С Евгения очаквали момиченце, щяло да се казва Рая.

„Отиде на планувано секцио и така...не се върнаха. Второ раждане от същия екип. Просто ми казаха, че се е случило най-лошото, без да ми дават повече информация, просто са стигнали до етапа упойка и до там приключили“, казва опечаленият съпруг.

Младата жена била здрава, нямала никакви оплаквания, детето трябвало да се роди с операция заради дребния ѝ ръст и защото и първото е родено с операция.

„Прекара много лек COVID-19 в същото отделение, под наблюдение от същите доктори и аз мислих, че те са наясно, че тя е прекарала коронавирус и може би ще вземат някакви други такива по-специални мерки“, казва още Златарски.

Починалата родилка в Благоевград изгубила за няколко години брат си, майка си и баща си

От болницата няма да коментират повече темата, докато не станат ясни причините за смъртта на майката и на бебето, както и резултата от Медицинския одит.

Пред март в болницата в Благоевград почина 42-годишна бременна жена с COVID-19.

В справка, поискана от БТВ, от Агенция „Медицински надзор“ казаха, че инспекторите са проверили МБАЛ-Благоевград и личния лекар на пациентката и не са установили нарушения.

Novini.bg
28883 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.06.18 | 20:29

1
Нека на 11/07 да си върнем свободата...видя се , че ИТН са фирма за поръчки на Доган и Пеевски, ДеБъ и ИСМВ са слуги на Васил Божков и Цветан Василев, престъпници укриващи се от Българското правосъдие зад граница !!! За БСП и ДПС няма какво да кажем освен,че да КРАДАТ И УНИЩОЖАВАТ друго не могат! Те са са слуги на Кремъл и изпълняват заедно с Радев поръчка за унищожаването на Родината ни. Само ГЕРБ това е истината и всички го знаем
.

2021.06.18 | 23:35

4
Яж на бойко фъшкиите.

2021.06.18 | 20:40

2
шибай се, троляк.

2021.06.18 | 22:01

3
Абе мисирки прости , гнусни , направо да му се доповръща на човек от тъпотата ви !

Добави коментар

Водещи новини