Нинова след срещата със здравния министър: Има начини да се спре продажбата на болницата в Раднево

  • 03 юни 2021 14:22

  • 589
  • 1
Нинова след срещата със здравния министър: Има начини да се спре продажбата на болницата в Раднево
© Булфото (архив)

От години ние, заедно с общински съветници,  депутати и членове на партията от Стара Загора и Раднево, се борим за спасяването на общинската болница в Раднево.  

Това каза лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за след срещата със служебния министър на здравеопазването Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има за търсене на начин за спасяването на болницата в Раднево. На срещата присъстваха водачът на листата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в Стара Загора Георги Кадиев, членът на ИБ Георги Гьоков и общински съветници на БСП-Раднево, съобщиха от пресцентъра на социалистите. 

Нинова с апел към министър Кацаров

"Става въпрос за системно източване на болницата от кмет на ГЕРБ и Общински съвет с мнозинство на ГЕРБ, докарването й до фалит и в момента продажбата й на приближен на ГЕРБ човек за жълти стотинки. За нас общинското и държавното здравеопазване е гръбнакът на здравеопазването, особено в общини, където хората трудно имат достъп до здравеопазване. В такива общини продажбата на още една болница е изключителен удар по местните хора, които нямат къде да отидат да се лекуват.  Затова поискахме и съдействието на служебния министър на здравеопазването да видим какво можем да направим, за да им помогнем", добави Нинова и подчерта, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е също така ще връчи на прокуратурата документи и доказателства за злоупотреби и източване на болницата от страна на мнозинството на ГЕРБ в общината, кмета на ГЕРБ и директорите, назначени от тях. 

БСП внесе мораториум върху продажби на общински болници

"За съжаление, инструментариумът на служебния здравен министър не е голям, защото собствеността на болницата е общинска. Но от министерството са готови също да се започне една проверка, тъй като там има държавен спешен център на територията на болницата, има и печеливш медицински център и се продава заедно с болницата. Има начини на първо време да се спре процедурата по продажба. На второ време да се потърси отговорност на хората, които са допуснали това, и трето, да се търси възможност болницата да бъде спасена.", каза още тя.

Последвайте канала на

Novini.bg
589 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Jessicaeqwsa

2021.06.04 | 06:48

1
М­­­л­­а­д­­­а­­­ ­­­м­­о­­к­­­р­­а­­ ­­­у­­ч­е­н­и­­ч­­к­­а­­­ ­­ч­у­­к­­а­­ ­ ­W­­ ­­­W­­ ­­W­­­ ­­­.­­ ­B­­ ­­­G­ ­1­ ­­7­­­ ­­.­­­ ­­C­­­ ­­­L­­­ ­U­­­ ­­B

Добави коментар

Водещи новини