Семейство остана без сертификат за ваксинация заради грешни дати

08 май 2021 15:12

Семейство остана без сертификат за ваксинация заради грешни дати
© gettyimages
1658 4

Без право на сертификат остана семейство от София, след поставянето и на двете дози от ваксина срещу COVID-19, съобщи Нова телевзия.

Всичко по темата:

На ваксинираните е отказан документ за завършена имунизация, тъй като в системата са посочени грешни дати за манипулациите.

Проф. Ангелов: Скоро всички мерки ще са само един лош спомен

Добромир и майка му си поставят първа доза от AstraZeneca още при старта на "зелените коридори" в края на февруари. Избират пункта на 5-а градска болница. Вчера отиват до кабинета за реимунизация. На място обаче сертификат им е отказан. Влизайки в системата, Добромир разбира, че с майка му фигурират като ваксинирани с първа доза през април - почти два месеца, след като тя вече им е поставена. Така според портала реимунизацията тепърва предстои.

От "Информационно обслужване", грижещо се за подръжката на системата на здравното министерство, заявиха, че данните, получавани при тях, са такива, каквито се подават от ваксинационните пуктове. Нямало как самият софтуер да е дал грешка.

От ръководството на болницата заявиха, че веднага след празниците ще започнат проверка на случая, за да установят има ли и други хора, ваксинирани при тях, за които да фигурират различни дати в системата от реалните. Отрекоха обаче да става дума за човешка грешка при въвеждането на данните в портала.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1658 4

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 4

Добави коментар

2021.05.08 | 16:18

4
Само в нашата държава го има това.

2021.05.08 | 15:22

1
Дано я хакнат тая система, да я попилеят цялата.

2021.05.08 | 15:56

3
Да я хакнат и да вкарат всички че са ваксани,ще стане голям смях.

2021.05.08 | 15:48

2
Тая /тоя, който е въвеждал данните е спал, разбира се нищо ново за нашите администратори... Нямало човешка грешка... Да, ама друг път. Типично за нас...

Добави коментар

Водещи новини