Проф. Коста Костов посочи какъв трябва да е новият НОЩ

20 април 2021 14:57

Проф. Коста Костов посочи какъв трябва да е новият НОЩ
©
1649 2

„Трябва да има структуриране на нов съвет, който да управлява кризата. В него трябва да са други хора, които трябва да печелят ново доверие сред разединеното ни население. Един новосформиран щаб трябва да е надвластови, независима институция, структурирана по друг начин, излъчена от Народното събрание. Слабост на стария щаб е, че беше управляван от хирург, който е далече от специалността, най-близо да пандемичния проблем“. Това каза пред БНР пулмологът проф. Коста Костов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23515

Според него новият щаб трябва да има две структурни единици - едната да управлява мерките и втората да се занимава с диагностично-лечебните процеси.

Д-р Симидчиев очаква бум на заразени с COVID-19

„Старият щаб беше тясно свързан с властта. Членовете мислеха едно, говореха друго. В новия съвет трябва да има утвърдени имена, доказали автентичността си“, подчерта проф. Костов.

Той отново отбеляза, че мерки ту напред - ту назад ще доведат до поредица COVID вълни: „Днес имаме 217 починали. Това е втората по рекорд цифра за цяла година пандемия. Ако това наричаме успех... С това освобождаване на мерките ще наблюдаваме нова вълна... Успяха онези страни, които успяха да съчетаят индивидуалните мерки с мерките на държавата, с широка ваксинация, с широко тестване. Тайван е пример, в страната има около 1000 инфектирани за година и девет смъртни случая“.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23515

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1649 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар

2021.04.20 | 18:08

2
най-изявеният специалист - мангъров, да е ръководител и да напълни моргите
Айде

2021.04.20 | 17:34

1
Айде плъховете изпълзяват. Коро мазник крадлив.

Добави коментар

Водещи новини