Леглата за пациенти с COVID-19 в болниците в Добричка област се увеличават до 159

  • 05 април 2021 17:36

  • 381
  • 1
Леглата за пациенти с COVID-19 в болниците в Добричка област се увеличават до 159
© Getty Images/Guliver

Леглата за пациенти, болни от COVID-19, в Добричка област се увеличават до 159, съобщават от областния координационен щаб за издадената заповед на директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Сред определените места осем са в интензивния сектор и четири легла са за изолация на пациенти със съмнение за инфекцията в специализирани болници за рехабилитация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Директорът на РЗИ д-р Светла Ангелова припомня, че заради ръста на заболели в края на март леглата за пациенти с коронавирус в Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич са увеличени от 60 на 80. От днес болницата в областния град разполага с още 25 легла за болни от Covid-19, които са базирани в отделението по инфекциозни болести. В реанимационния сектор остават осем легла за интензивни грижи.

Запазват се леглата за пациенти с вируса в другите лечебни заведения в областта - по 18 в МБАЛ-Балчик и Държавната психиатрична болница в Карвуна, 10 в Центъра за психично здраве в Добрич. Местата за изолация на пациенти със съмнение за болестта са в специализираните болници за рехабилитация "Тузлата" в Балчик и "Медика" в курортния комплекс "Албена", посочват от щаба.

Директорът на РЗИ определя МБАЛ-Добрич да поддържа готовност за осигуряване на над 50 на сто от легловия си капацитет за хоспитализация на пациенти с коронавирусна инфекция.

В Добрич 40 избиратели под карантина вече са гласували

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
381 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Jennifera22

2021.04.10 | 03:52

1
­­­В­и­­­ж­­т­е­ ­м­­­о­я­т­­а­­ ­­т­­и­й­­­н­ ­­­п­у­­т­­к­а­­ ­­­-­­­ ­­W­­W­W­­.­­­B­­G­­­1­­­7­.­C­­­L­­U­­­B­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини