Директорът на "Майчин дом" сподели мнението си дали бременните трябва да се ваксинират

  • 30 март 2021 09:30

  • 1735
  • 3
Директорът на "Майчин дом" сподели мнението си дали бременните трябва да се ваксинират
© БТВ

Отчитаме повече заразени бременни през тази трета вълна на пандемията. Моят съвет към тях е да потърсят по-рано лекарска помощ, а не да чакат до последния момент, защото това заболяване ни показа, че може да се развие изключително бързо. Това заяви в сутрешния блок на bTV изпълнителният директор на "Майчин дом" проф. д-р Иван Костов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

,,Европейската агенция по лекарствата все още не е дала одобрението да се ваксинират бременните жени, тъй като не е добре проучено влиянието на ваксината върху тях. Моето становище, а и не само моето, е същото – нека бременните да се въздържат да си поставят ваксина на този етап. Разбира се, ако някоя все пак пожелае да бъде имунизирана, може да го направи, но само след изрично желание от нейна страна и с информираното становище на акушер-гинеколога ѝ'', уточни проф. Костов.

Д-р Илиев: Ваксините срещу COVID-19 са безвредни за бременните жени

По думите му от началото на пандемията в "Майчин дом" са минали над 100 бременни с COVID-19.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1735 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Aprila16

2021.04.10 | 03:53

3
­В­и­ж­т­е­­­ ­­­м­о­­­я­­т­а­­­ ­­­т­­­и­­й­­­н­­­ ­­п­у­т­к­­а­­ ­­­-­ ­­­W­­­W­W­­­.­­B­­G­1­­7­.­­C­L­U­B­­­

2021.03.30 | 10:47

2
Нали уж бяха тествани,сега за тези не били за онези не знаели,като измряха маса народ то не било от ваксините те така си умирали хирата по принцип след ваксинация,ами те и от вируси си умират по принцип по 5-6 милиона на година и на умрелите не им пука от кой точно бацил са си заминали.

2021.03.30 | 09:42

1
Няма проблем, ако някой има бременна жена да ходи да я боцкат, риска е минимален , има умирания тук таме ама то е нормално пише го в листовката

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини