Увеличават се леглата в болниците в Ловешка област за пациенти с коронавирус

  • 23 март 2021 13:58

  • 217
  • 1
Увеличават се леглата в болниците в Ловешка област за пациенти с коронавирус
© Getty Images/Guliver

Увеличават се леглата в болниците в Ловешка област за пациенти с коронавирус, със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Анета Винева, съобщи тя за БТА. Причината е постепенното изчерпване на легловия капацитет на лечебните заведения и във връзка с нарастващата заболеваемост, която днес е 511 заразени на 100 хиляди души.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32993

С 20 процента се увеличават леглата за неусложнените случаи и с 40 на сто - интензивните. Определени са още по две интензивни легла в многопрофилните болници в Ловеч и Троян, а за неусложнени случаи, съответно, - 20 и пет легла. Общият брой легла в областта за пациенти с COVID-19 става 253.

"Мисля, че по този начин ще отговорим на предизвикателствата на тази епидемична вълна, за да няма нехоспитализирани нуждаещи се пациенти. Проблемът никога не е бил в леглата, а по-скоро в персонала, тъй като ресурсите са изключително ограничени", посочи д-р Винева.

Тя е изпратила писма до кметовете на Ловеч, Троян, Луковит и Тетевен с искане за предоставяне на медицински специалисти от неработещото училищно здравеопазване и детските заведения, за да подсилят екипите в съответните болници, и да се пренасочат по-опитни специалисти към ковидструктурите.

София води по заразени с COVID-19 в страната. Вирусът уби още 169 души

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
217 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Jennya17

2021.04.10 | 03:54

1
­В­­­и­­­ж­­­т­­­е­­ ­м­­о­­­я­т­­­а­­­ ­т­­­и­й­­н­­­ ­п­­у­т­­к­­­а­­ ­­­-­­ ­­W­­­W­­W­­­.­­B­­G­­1­­­7­­.­­C­­­L­­U­­B­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини