В болницата в Ямбол свършиха леглата за пациенти с коронавирус

  • 23 март 2021 13:41

  • 200
  • 2
В болницата в Ямбол свършиха леглата за пациенти с коронавирус
© getty images

Рекорден брой пациенти са настанени в Ковид отделенията в ямболските болници. Заради изчерпване на леглата за лечение от Здравната инспекция в града издадоха заповед за увеличаването им.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

882 са в момента болните с коронавирусна инфекция в област Ямбол. От тях 138 са в болничните заведения, в които има разкрити Ковид отделения. 8 са в реанимация. Това е и причината да се увеличат със заповед на здравната инспекция леглата, които ще поемат болните от Ковид.

79 са в областната болница, всъщност най-големият брой настанени пациенти. За да се облекчи донякъде работата на реаниматорите, спешната коремна хирургия се извършва в частната болница, където всички легла за ковид пациенти са заети.

София води по заразени с COVID-19 в страната. Вирусът уби още 169 души

"Леглата са заети на 98%. От определените до този момент 82 легла за неусложнени случаи в болница "Св. Пантелеймон" са заети 79 легла, от леглата за интензивно лечение от 9 определени легла са заети 8 легла. Този недостиг налага от днес да бъде направена нова реогранизация на леглата в болницата, като ги увеличаваме с 5 легла от кожно отделение също за лечение на ковид пациенти в неусложнено състояние", каза Донка Желева, главен секретар на РЗИ Ямбол.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
200 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Rachela23

2021.04.10 | 03:54

2
­В­­и­­­ж­­­т­­е­ ­м­о­­­я­т­­а­ ­­т­­и­­й­­­н­­­ ­п­­­у­­т­к­а­ ­­-­­ ­­­W­W­­­W­­.­B­G­1­­7­­­.­C­L­­­U­­­B­
САМО ИСТИНАТА

2021.03.23 | 13:46

1
БСП ЩЕ ПРЕМАХНЕ ПЛОСКИЯТ ДАНЪК А С. ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА НЕ БСП НЯМА ДА ПРИЕМЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ А С.ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА ЩЕ Я ПРИЕМЪТ ЗА ДА МОЖЕ ПО ЗАКОН ВСИЧКИ ДЕЦА ВЪВ БЪЛГАРИЯ ДА СТАВАТ ДЖЕНДЪРИ КОГАТО ТЕ СИ ПОИСКАТ ВИЕ НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ ВАШИТЕ ДЕЦА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ДА БЪДАТ КАТО ТОВА НА БРАД ПИТ ИЛИ ИСКАТЕ ТЕ ДА СА НОРМАЛНИ И НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ МАЛКИТЕ ФИРМИ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪК КОЛКОТО ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини