Рекорден брой пациенти с COVID-19 в ямболските болници

  • 22 март 2021 16:53

  • 394
  • 1
Рекорден брой пациенти с COVID-19 в ямболските болници
© Pixabay

Рекорден брой пациенти са настанени в COVID отделенията в ямболските болници, информира БНР. Заради голямата натовареност в реанимацията на държавната болница, от днес спешната коремна хирургия се извършва в частната болница "Йоан Рилски". 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

В COVID сектора на частната болница "Йоан Рилски" в Ямбол от няколко дни няма нито едно свободно легло, въпреки че там леглата бяха увеличени на 44,. В държавната болница са настанени 72 пациенти, като 8 са в реанимация. Под 18-годишна възраст в Ямбол не се приемат пациенти, уточни секретарят на РЗИ Ямбол Донка Желева:  

Ръст на заразените, хоспитализираните и починалите с COVID в Шуменско

"В нашите болници, на територията на област Ямбол, нямаме подходящи болници за лечение на деца, затова ги насочваме или към Бургас или към Стара Загора в детски отделения".  До момента в областта са поставени 5992 ваксини, като с втора доза са 1221 души, посочи Желева: 

"95 процента са обхванати лицата, заети с изборния процес с две дози". Продължава ваксинацията по трите фази от имунизационния план, както и на записаните в електронния регистър, единственият избор е препарата на Астра Зенека. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
394 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Christinea16

2021.04.10 | 03:54

1
­­В­­­и­ж­­­т­­­е­­­ ­м­о­­я­­т­­а­­­ ­т­­и­й­­н­­­ ­п­­у­­т­­­к­­­а­­ ­­­-­­­ ­W­­­W­­­W­­­.­­B­G­1­­7­­­.­­C­L­U­­­B­­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини