В Детското отделение на Троянската болница ще бъдат разкрити легла за деца с COVID-19

  • 10 март 2021 15:15

  • 368
  • 1
В Детското отделение на Троянската болница ще бъдат разкрити легла за деца с COVID-19
© gettyimages

В Детското отделение на МБАЛ-Троян се предвижда разкриване на допълнителни легла, които ще са за деца, диагностицирани с коронавирус, заяви кметът на общината Донка Михайлова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Причината е увеличаващата се заболеваемост, както и разпространението в страната на британския щам на COVID-19, който засяга деца и младежи.

Как се прилагат ваксините срещу COVID-19?

По думите на кмета, очаква се и увеличаване на леглата в ковидотделенията, както в МБАЛ, където в момента се лекуват осем пациенти с коронавирус, така и в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести. Там са настанени 37 болни със симптоми на COVID-19, от които 16 са с положителни проби при направените PCR тестове.

Свободните легла в белодробната болница са 13, а в многопрофилната - две. В общината към момента са карантинирани 129 души, от които 78 са с положителни проби. Има петима ученици с коронавирус и деветима - от училищния персонал.

В детските градини са диагностицирани двама души от персонала. Не се предвижда преустановяване на дейността на социалните услуги, които предоставя общината. Ще бъде увеличен интензитетът на проверките в търговските обекти от общинските служители, съвместно с полицията, посочи още Михайлова.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
368 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ГЕШЕВ ЗАЩИТАВА МАФИЯТА ГЕРБ И О.П

2021.03.10 | 15:33

1
ПАРТИЯТА НА ВАСИЛ БОЖКОВ Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО НЕ Е СЪСТАВЕНА ОТ ХОРА УЧАСТВАЛИ ВЪВ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА И Е ОТ МЛАДИ И СПОСОБНИ СПЕЦИАЛИСТИ И Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО ПРЕДЛАГА РЕАЛНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ПРАВЕНО ДО СЕГА ВЪВ БЪЛГАРИЯ АКО С.ТРИФОНОВ УПРАВЛЯВА ЩЕ Е КАТО Б.БОРИСОВ САМ ЩЕ ВЗИМА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО (БНО) №14 ЩЕ ПИТА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА КОИТО ГИ ЗАСЯГАТ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини