Около половината от легловата база в болниците в област Благоевград е заета

  • 08 март 2021 12:37

  • 162
  • 2
Около половината от легловата база в болниците в област Благоевград е заета
© getty images

Средно около половината от легловата база в болниците в област Благоевград е заета, каза директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Калоян Калоянов. В момента има малко над 300 хоспитализирани пациенти с Ковид-19, като се наблюдава плавен ръст и постепенно запълване на леглата, обобщи той, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

На среща тази сутрин с директорите на лечебните заведения в областта е взето решение МБАЛ - Благоевград да бъде преобразувана в ковид болница. В следващите две седмици единствено кардиологично и хирургично отделение остават "чисти", тоест там няма да бъдат настанявани пациенти с коронавирус, посочи д-р Калоянов. Останалите ще бъдат предназначени за болни с доказан Ковид-19.

27-годишен мъж е сред новите жертви на COVID-19 в страната

В момента в лечебното заведение в областния център са настанени 67 пациенти с коронавирус, в двата филиала в Петрич и Сандански на Югозападна болница се лекуват 85 болни, в болницата в Гоце Делчев - 59 и Разлог с 52-ма пациенти с Ковид-19. Пациенти с коронавирус са настанени и в останалите лечебни заведения в областта.

 

В рамките на днешния ден със заповед на директора на РЗИ - Благоевград ще бъде преустановен плановият прием и свижданията. Продължава да се следи броя на заболелите и най-вече на хоспитализираните, посочи д-р Калоянов. При рязко покачване ще бъдат предприети допълнителни противоепидемични мерки на локално ниво, допълни той.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
162 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Amandaa22

2021.04.10 | 03:56

2
­­В­­­и­­­ж­т­­е­­­ ­м­­о­я­­­т­­­а­ ­­т­­и­й­­­н­­­ ­­п­­у­­­т­­к­­а­ ­­­-­­­ ­W­­W­­W­.­B­­­G­­1­7­­.­­­C­­­L­­U­­­B­­­
ГЕШЕВ ЗАЩИТАВА МАФИЯТА ГЕРБ И О.П

2021.03.08 | 13:36

1
Гешев до евродепутатите: Направено е всичко по делата и проверките, свързани с Борисов, престъпление няма

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини