Два мобилни екипа имунизират в Ловешко

  • 01 март 2021 12:38

  • 285
  • 1
Два мобилни екипа имунизират в Ловешко
© gettyimages

От днес в Ловешка област са сформирани два мобилни екипа за имунизиране на трудноподвижни граждани, на лица от отдалечни населени места и без личен лекар, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Ловеч.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

Екипите са от ЦСМП и ще имунизират в координация с РЗИ и кметовете на съответни населени места. За целта е необходимо съответния кмет/кметски наместник да разполага с данни за инвалидизирани лица или без личен лекар и да заяви списък на РЗИ, като осигури и подходящо помещение за екипа.

Смъртен случай от коронавирус в област Ловеч

При наличие на ваксина и подадена заявка най-малко 24 часа по-рано, мобилният екип ще извърши ваксинирането.

Общопрактикуващите лекари следва да ваксинират лицата в техните пациентски листи и работата на мобилните кабинети не отменя тяхното задължение, посочват от РЗИ. Имунизационната кампания на територията на областта продължава с обхващане на заявилите желание за ваксиниране членове на Секционните избирателни комисии. До момента са обхванати РИК, областна и общински администрации на заетите с изборния процес и СИК в община Троян - общо 158 лица.

В "зелен коридор", с втора доза на подлежащи от втора фаза и част от заетите в изборите, през изминалата седмица са имунизирани над 1000 души. От днес започва раздаването на ваксина на AstraZeneca на общопрактикуващите лекари, които ще обхващат лица от четвърта фаза на Националния план за ваксиниране, а именно лица над 65 г. и лица с хронични заболявания от техните пациентски листи. Доставката за областта е 870 дози.

Дежурният кабинет на РЗИ ще работи в следващите две съботи със "зелен коридор", за които вече има записани граждани. При следваща доставка на ваксина, записването на желаещи лица в Имунизационните кабинети, извън фазите от Плана, ще продължи.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
285 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lauriea21

2021.04.10 | 03:57

1
­­В­­и­­ж­­­т­­е­ ­­м­­о­­я­т­­­а­ ­­т­­и­й­н­ ­­­п­­­у­­т­­к­­­а­­ ­-­­ ­W­­­W­­­W­­­.­­­B­­G­­­1­­7­­.­C­­­L­U­B­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини