В МБАЛ - Харманли две асансьорни уредби ще бъдат подменени

  • 11 февруари 2021 15:05

  • 293
  • 1
В МБАЛ - Харманли две асансьорни уредби ще бъдат подменени
© Pixabay

В МБАЛ - Харманли две асансьорни уредби ще бъдат подменени с нови. Болничният и пътнически подемници ще бъдат обновени по спечелен от общината проект по програма "Красива България", съобщиха от местната администрация.

От там уточниха, че сградата на лечебното заведение е на четири етажа и достъпа до тях става чрез тези два асансьора. Болничният е бил монтиран през 1962 г., като до този момент е била извършвана само поддръжка. Пътническият пък е бил пуснат през 80-те години на миналия век. Асансьорите са технически остарели и трудно се намират части за тях. Товароподемността и скоростта им не могат да обслужат качествено пациентите и персонала на болницата, обясниха от общината.

Проектът предвижда подмяна на асансьорни уредби на двата асансьора, обособяване на машинно помещение и текущ ремонт на шахтите. Това ще подобри безопасността, надеждността и достъпната среда за гражданите. Общият бюджет за реновирането е в размер на 148 370 лв., като "Красива България" и община Харманли съфинансират поравно сумата, допълват от общината.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
293 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Melaniea20

2021.04.10 | 03:59

1
­В­и­ж­т­е­ ­­­м­­­о­я­­т­­­а­­ ­т­и­й­н­­ ­­п­­у­­т­­­к­а­­ ­­-­ ­­W­­­W­­­W­­­.­­­B­­­G­­­1­­7­­­.­C­L­U­B­

Добави коментар

Водещи новини