В МБАЛ-Добрич всички бебета, родени от майки с COVID-19 или прекарали инфекцията, са здрави

  • 04 януари 2021 14:14

  • 404
  • 0
В МБАЛ-Добрич всички бебета, родени от майки с COVID-19 или прекарали инфекцията, са здрави
© Pixabay

В Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич досега нито едно родено бебе от майка с COVID-19 или прекарала инфекцията по време на бременността не е било заразено с вируса, заяви за БТА началникът на отделението по акушерство и гинекология д-р Ивайло Петев.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

По думите му в епидемичната обстановка три жени са родили с доказана с PCR тест коронавирусна инфекция, а бебетата им са дали отрицателен резултат. Много бременни - поне мога да твърдя за 30-40, на които съм наблюдаващ гинеколог, изкараха инфекцията леко, без пневмония и други тежки последствия. Част от тях вече родиха благополучно здрави деца, добави д-р Петев. Лекарят коментира,че новият вирус най-вероятно не минава през плацентата или това се случва много трудно.

В МБАЛ-Добрич днес по обяд се роди десетото бебе от началото на новата година, което е добър темп и дано така да продължи през цялата 2021-а, каза началникът на родилното отделение.

Бейби бум през декември, 9 месеца след началото на епидемията

През отминалата година в болницата в Добрич са изплакали 876 новородени - с няколко по-малко от 2019-а, но затова пък две жени са станали майки на тризнаци, което не се е случвало от десетилетие.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
404 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини