Разградската болница получава финансиране за допълнително оборудване за борба с COVID-19

  • 17 декември 2020 14:32

  • 255
  • 0
 Разградската болница получава финансиране за допълнително оборудване за борба с COVID-19
© Getty Images/Guliver

Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Иван Рилски" в Разград получава допълнително финансиране за закупуване на нова рентгенова тръба за скенера на лечебното заведение и дигитален подвижен графичен рентген. Средствата за новото оборудване се осигуряват от Министерството на здравеопазването, съобщиха от лечебното заведение.

От там поясняват, че към настоящия момент лечебното заведение оперира със 107 легла, за които има сключен анекс със здравната каса. Допълнително разкритите легла за пациенти с COVID-19 са чрез вътрешно преструктуриране за сметка на леглата в останалите структури.

От началото на май броят на пациентите с коронавирус, нуждаещи се от стационарно лечение, прогресивно нараства. В същото време общинските болници не поемат пациенти с тежка клиника на COVID-19 и ги насочват към областната болница, посочват още от лечебното заведение. От там добавят, че за периода от май до ноември през лечебното заведение са преминали 469 пациенти с COVID-19, на които са извършени образни изследвания и при необходимост уточняване със скенер.

50 нови случая на COVID-19 в Разград и областта

Съществен проблем се оказва медицинската апаратура в Отделението по образна диагностика, което разполага със скенер и един стационарен апарат за графии, силно амортизирани, и един портативен апарат. С тези апарати се обслужват стационираните пациенти, включително и тези с COVID-19.

Ръководството на разградската болница благодари за съпричастността, добрата воля и подкрепата, която получава и смята, че с този жест работата в здравното заведение ще се облекчи.

Последвайте канала на

Novini.bg
255 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини